Túrós porlós hozzávalók:

Tésztához:

6 tojás

16 evőkanál cukor

16 evőkanál olaj

reszelt citromhéj

vanília eszencia

1 sütőpor

100 ml tejföl

1 csésze liszt

Töltelékhez:

1 kg friss tehéntúró

100 g tejföl

4 tojás

vanília eszencia

reszelt citromhéj

2 evőkanál búzadara

1 csésze cukor

100 g mazsola

Túrós porlós elkészítése:

A túrós porlós töltelékéhez keverd jól össze a túrót a tejföllel, tojásokkal, eszenciával, citromhéjjal, búzadarával, cukorral és mazsolával.

A tésztához, keverd össze robotgéppel a tojásokat a cukorral, majd keverd hozzá a többi összetevőt. Oszd a kapott tésztát két egyenlő részre. Olajozz ki egy tepsit és szórd be liszttel. Öntsd bele az egyik fél tésztát és süsd 7-8 percig. Vedd ki a tepsit, öntsd a tésztára a tölteléket, majd fedd le a maradék tésztával. Süsd még 25-30 percig.

A sütemény receptet Pica ajánlotta.

Szórd be porcukorral. Ez a túrós sütemény nagyon finom melegen, de hidegen sem visszautasítandó.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc