Túrós porlós hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
16 evőkanál cukor
16 evőkanál olaj
reszelt citromhéj
vanília eszencia
1 sütőpor
100 ml tejföl
1 csésze liszt
Töltelékhez:
1 kg friss tehéntúró
100 g tejföl
4 tojás
vanília eszencia
reszelt citromhéj
2 evőkanál búzadara
1 csésze cukor
100 g mazsola
Túrós porlós elkészítése:
A túrós porlós töltelékéhez keverd jól össze a túrót a tejföllel, tojásokkal, eszenciával, citromhéjjal, búzadarával, cukorral és mazsolával.
A tésztához, keverd össze robotgéppel a tojásokat a cukorral, majd keverd hozzá a többi összetevőt. Oszd a kapott tésztát két egyenlő részre. Olajozz ki egy tepsit és szórd be liszttel. Öntsd bele az egyik fél tésztát és süsd 7-8 percig. Vedd ki a tepsit, öntsd a tésztára a tölteléket, majd fedd le a maradék tésztával. Süsd még 25-30 percig.
A sütemény receptet Pica ajánlotta.
Szórd be porcukorral. Ez a túrós sütemény nagyon finom melegen, de hidegen sem visszautasítandó.
0 hozzászólás