Túrós-sajtos szuflé hozzávalók:

3 csésze tej

vaj

80 g sajt

125 g liszt

80 g túró

5 tojás

só, bors

Túrós-sajtos szuflé elkészítése:

A vajat megolvasztjuk egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet és gyorsan elkavarjuk, hogy a liszt felvegye a vajat.

Fokozatosan hozzáadjuk a tejet majd tüzön addig kavarjuk, míg be nem sűrűsödik, majd levesszük a mártást a tűzről.

Hagyjuk kihűlni és összekeverjük a megreszelt sajttal, túróval, tojás sárgájával, sóval és borssal.

A tojás fehérjét kemény habbé verjük és alulról felfelé kevergetve óvatosan a mártáshoz öntjök.

Kivajazunk egy üvegtálat vagy egy kerámia edényt, beleöntjük a masszát és a sütőbe tesszük.

Nem nyitjuk ki a sütőt 20 percig.

A sütőben kell hagyni miután készlettek is.

 

A sajtos szuflét tálalhatjuk salátával vagy mártással.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc