Tyúk csorba hozzávalók:

2 liter víz

1 tyúk

1 sárgarépa

1 paszternák

1 fej hagyma

paradicsom

fűszerek

1 tojás

2-3 kanál tejföl

1 kanál rizs

Tyúk csorba elkészítése:

Tedd fel főni a hagymát hideg vízbe. Amikor forrni kezd, tedd bele a feldarabolt tyúkot és sózd ízlés szerint. Szedd le a habot róla, hagyd főni, amíg félig megfő a hús, majd rakd bele a vékony szeletekre vágott zöldségeket, a rizst és valamennyit a paradicsomból.

Amikor majdnem kész, keverd bele a maradék paradicsomot és az aprított fűszereket. Savanyíthatod citromlével, zöld szilvával vagy éretlen szőlővel. Ízesítsd tojással és tejföllel. Minél több tojást és tejfölt teszel bele, a csorba annál finomabb.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc