Tyúk csorba hozzávalók:
2 liter víz
1 tyúk
1 sárgarépa
1 paszternák
1 fej hagyma
paradicsom
fűszerek
1 tojás
2-3 kanál tejföl
1 kanál rizs
só
Tyúk csorba elkészítése:
Tedd fel főni a hagymát hideg vízbe. Amikor forrni kezd, tedd bele a feldarabolt tyúkot és sózd ízlés szerint. Szedd le a habot róla, hagyd főni, amíg félig megfő a hús, majd rakd bele a vékony szeletekre vágott zöldségeket, a rizst és valamennyit a paradicsomból.
Amikor majdnem kész, keverd bele a maradék paradicsomot és az aprított fűszereket. Savanyíthatod citromlével, zöld szilvával vagy éretlen szőlővel. Ízesítsd tojással és tejföllel. Minél több tojást és tejfölt teszel bele, a csorba annál finomabb.
0 hozzászólás