Uborkás oldalas hozzávalók:
50 dkg sovány oldalas
1 kis fej vöröshagyma
4 db ecetes uborka
1,5 dl száraz fehérbor
1 kávéskanálnyi mustár
1 dl tejföl
1 evőkanálnyi liszt
1 evőkanálnyi olaj
só, bors
Uborkás oldalas elkészítése:
Az oldalast négy darabra vágjuk, s megsózva a kuktában 1 dl vízzel 35 percig pároljuk.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, abba tesszük a megpárolt húst, s sütőben ropogósra sütjük.
Közben a hús kuktában maradt levét a zsírjára sütjük, s abban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Ezt meghintjük 1 evőkanálnyi liszttel, s felengedjük annyi fehérborral (vagy vízzel), hogy sűrű mártást kapjunk.
Az uborkákat apróra vágjuk és a mártásba tesszük.
Kevés uborkalével ízesítjük és pár perces forralás után borsozzuk.
Hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt.
Uborkás oldalas egyéb:
A sült oldalast a mártással leöntve, s párolt rizzsel körítve tálaljuk.
0 hozzászólás