Uborkás oldalas hozzávalók:

50 dkg sovány oldalas

1 kis fej vöröshagyma

4 db ecetes uborka

1,5 dl száraz fehérbor

1 kávéskanálnyi mustár

1 dl tejföl

1 evőkanálnyi liszt

1 evőkanálnyi olaj

só, bors

Uborkás oldalas elkészítése:

Az oldalast négy darabra vágjuk, s megsózva a kuktában 1 dl vízzel 35 percig pároljuk.

Egy tűzálló tálat kiolajozunk, abba tesszük a megpárolt húst, s sütőben ropogósra sütjük.

Közben a hús kuktában maradt levét a zsírjára sütjük, s abban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.

Ezt meghintjük 1 evőkanálnyi liszttel, s felengedjük annyi fehérborral (vagy vízzel), hogy sűrű mártást kapjunk.

Az uborkákat apróra vágjuk és a mártásba tesszük.

Kevés uborkalével ízesítjük és pár perces forralás után borsozzuk.

Hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt.

Uborkás oldalas egyéb:

A sült oldalast a mártással leöntve, s párolt rizzsel körítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc