Vajas tekercs hozzávalók:

52 dkg liszt

5 dkg élesztő

3 dl tej kevés só

4 tojás sárgája

22,5 dkg margarin

22,5 dkg porcukor

1 dl tej

vanília

Vajas tekercs elkészítése:

Az élesztőt megfuttatjuk a 3 dl tejben, összedolgozzuk a liszttel, sóval, a tojássárgákkal, aztán fél órát pihentetjük.

A töltelékhez jól összekeverjük a margarint és a porcukrot, majd a gyúródeszka nagyságúra kisodort tésztára kenjük.

Ezután hosszában felcsavarjuk és kb. 3 centis szeletekre vágjuk.

Az egészet egy tepsibe ültetjük, s ha kisült, meglocsoljuk 1 dl vaníliás cukorral ízesített tejjel.

Pár percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.

Vajas tekercs egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc