Valenciai paella hozzávalók:

15 dkg sovány sertéshús

15 dkg sonka

rák, királyrák

kagyló

fokhagyma

vöröshagyma

kaliforniai paprika

paradicsom

húsleves

rizs

zöldborsó

piriospaprika

oregánó

kakukkfű

sáfrány

bors

 

Valenciai paella elkészítése:

Egy lapos serpenyőben meleg olajban megpirítunk egy feldarabolt csirkét, 15 dkg sovány sertéshúst és 15 dkg sonkát. Adjunk hozzá 4 cikk aprított fokhagymát, 3 fej apróra vágott vöröshagymát, 2 színes felszeletelt paprikát, 3 hámozott, feldarabolt paradicsomot. Amikor a hagyma megfonnyadt, adjunk hozzá 7 dl húslevest és egy pohárnyi vizet, sót, borsot, 35 dkg rizst, pirosparikát, oregánót, kakukkfüvet. Fedjük le, és közepes tűzön főzzük 35 percig, amíg a húsok megpuhulnak.

Ezután adjuk hozzá 1 mokkáskanál sáfrányt, 15 dkg zöldborsót, 20 dkg főtt apró rákot, főtt királyrákot. Fedjük le és főzzük még 15 percig. A végén tegyünk a tetejére egy tucat kagylót, és petrezselyemmel szórjuk meg. Főzés közben folyamatosan figyeljük, hogy nehogy túl gyorsan elfője a levét, ha kell, pótoljuk egy kis húslevessel.

Valenciai paella egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc