Valenciai paella hozzávalók:
15 dkg sovány sertéshús
15 dkg sonka
rák, királyrák
kagyló
fokhagyma
vöröshagyma
kaliforniai paprika
paradicsom
húsleves
rizs
zöldborsó
piriospaprika
oregánó
kakukkfű
sáfrány
só
bors
Valenciai paella elkészítése:
Egy lapos serpenyőben meleg olajban megpirítunk egy feldarabolt csirkét, 15 dkg sovány sertéshúst és 15 dkg sonkát. Adjunk hozzá 4 cikk aprított fokhagymát, 3 fej apróra vágott vöröshagymát, 2 színes felszeletelt paprikát, 3 hámozott, feldarabolt paradicsomot. Amikor a hagyma megfonnyadt, adjunk hozzá 7 dl húslevest és egy pohárnyi vizet, sót, borsot, 35 dkg rizst, pirosparikát, oregánót, kakukkfüvet. Fedjük le, és közepes tűzön főzzük 35 percig, amíg a húsok megpuhulnak.
Ezután adjuk hozzá 1 mokkáskanál sáfrányt, 15 dkg zöldborsót, 20 dkg főtt apró rákot, főtt királyrákot. Fedjük le és főzzük még 15 percig. A végén tegyünk a tetejére egy tucat kagylót, és petrezselyemmel szórjuk meg. Főzés közben folyamatosan figyeljük, hogy nehogy túl gyorsan elfője a levét, ha kell, pótoljuk egy kis húslevessel.
0 hozzászólás