Vaníliakrémes tekercs hozzávalók:

Laphoz:

4 tojás

evőkanál cukor

3 evőkanál liszt

Töltelékhez:

egy csomag vaníliakrém por

200 ml édes tej

100 g tejföl

3 evőkanál porcukor

vanília eszencia

2 evőkanál citromlé

2-3 evőkanál csokoládé pehely

Vaníliakrémes tekercs elkészítése:

A vaníliakrémes tekercshez válaszd szét a tojásokat. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd keverd hozzá óvatosan a sárgájákat és a lisztet. Béleld ki sütőpapírral a sütő tepsijét, öntsd bele a tésztát, majd süsd 8-10 percig az előmelegített sütőben.

Amíg sül a tészta, készítsd el a süteménykrémet. Tedd egy tálba a tejet, vaníliaport, cukrot, tejfölt, citromlevet és keverd mixerrel 3-4 percen keresztül. Amikor megkeményedett a krém, add hozzá a csoki pelyhet és az eszenciát.

Vedd ki a megsült lapot a papírral együtt egy nedves törlőkendőre. Tekerd fel előbb a kendővel együtt és nyomkodd meg kicsit. Hagyd kicsit hűlni, majd engedd vissza és töltsd meg a krémmel. Tekerd vissza a kendő segítségével, és válaszd le a sütőpapírt.

A vaníliakrémes tekercs receptet Pica ajánlotta.

Díszítsd olvasztott csokival és tárold hűtőben a tálalás pillanatáig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc