Vaníliakrémes tekercs hozzávalók:
Laphoz:
4 tojás
evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
Töltelékhez:
egy csomag vaníliakrém por
200 ml édes tej
100 g tejföl
3 evőkanál porcukor
vanília eszencia
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál csokoládé pehely
Vaníliakrémes tekercs elkészítése:
A vaníliakrémes tekercshez válaszd szét a tojásokat. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd keverd hozzá óvatosan a sárgájákat és a lisztet. Béleld ki sütőpapírral a sütő tepsijét, öntsd bele a tésztát, majd süsd 8-10 percig az előmelegített sütőben.
Amíg sül a tészta, készítsd el a süteménykrémet. Tedd egy tálba a tejet, vaníliaport, cukrot, tejfölt, citromlevet és keverd mixerrel 3-4 percen keresztül. Amikor megkeményedett a krém, add hozzá a csoki pelyhet és az eszenciát.
Vedd ki a megsült lapot a papírral együtt egy nedves törlőkendőre. Tekerd fel előbb a kendővel együtt és nyomkodd meg kicsit. Hagyd kicsit hűlni, majd engedd vissza és töltsd meg a krémmel. Tekerd vissza a kendő segítségével, és válaszd le a sütőpapírt.
A vaníliakrémes tekercs receptet Pica ajánlotta.
Díszítsd olvasztott csokival és tárold hűtőben a tálalás pillanatáig.
0 hozzászólás