Vaníliás-barackos torta hozzávalók:
200 g keksz
150 g vaj
3 közepes méretű barack
2 nektarin
2 tasak tejszín
2 x 200 ml tej a tejszínhez
1 tasak vanília puding
2 tasak zselatin
50 ml rum aroma
50 g fehér csoki
400 ml tej
Vaníliás-barackos torta elkészítése:
A pudingot elkészítjük 400 ml tejből. A zselatint 50 ml vízben feloldjuk és mikor kész hozzáadjuk s összekavarjuk. Hidegre tesszük. A barckokat kettőbe vágjuk és kimagvaljuk. Felszeleteljük, megöntözzük rum aromával és 30 percig hagyjuk ebben pácolódni. A kekszet megtörjük és a szobahőmérsékleten hagyott vajjal összekavarjuk. Az összetételt egy tányéron elegyengetjük és hidegre tesszük. Felverjük a tejszínt s egy részét félretesszük a díszítéshez. A kihült pudingot összekavarjuk a tejszínhabbal, majd hozzáadjuk a barackot levével együtt. Óvatosan összekavarjuk és egy fóliával kitapétázott edénybe tesszük. A tetejére tesszük a kekszes összetételt, majd hidegen tartjuk 2-3 óráig. Kivesszük, fejjel lefele megfordítjuk és egy tányérra tesszük. Megkenjük tejszínhabbal és megszórjuk reszelt csokival. A nektarint vékonyra szeleteljük és körbe-körbe feldíszitjük vele a tortát.
A vaníliás-barackos torta receptet Amalia_aa ajánlotta.
0 hozzászólás