Vaníliás-barackos torta hozzávalók:

200 g keksz

150 g vaj

3 közepes méretű barack

2 nektarin

2 tasak tejszín

2 x 200 ml tej a tejszínhez

1 tasak vanília puding

2 tasak zselatin

50 ml rum aroma

50 g fehér csoki

400 ml tej

Vaníliás-barackos torta elkészítése:

A pudingot elkészítjük 400 ml tejből. A zselatint 50 ml vízben feloldjuk és mikor kész hozzáadjuk s összekavarjuk. Hidegre tesszük. A barckokat kettőbe vágjuk és kimagvaljuk. Felszeleteljük, megöntözzük rum aromával és 30 percig hagyjuk ebben pácolódni. A kekszet megtörjük és a szobahőmérsékleten hagyott vajjal összekavarjuk. Az összetételt egy tányéron elegyengetjük és hidegre tesszük. Felverjük a tejszínt s egy részét félretesszük a díszítéshez. A kihült pudingot összekavarjuk a tejszínhabbal, majd hozzáadjuk a barackot levével együtt. Óvatosan összekavarjuk és egy fóliával kitapétázott edénybe tesszük. A tetejére tesszük a kekszes összetételt, majd hidegen tartjuk 2-3 óráig. Kivesszük, fejjel lefele megfordítjuk és egy tányérra tesszük. Megkenjük tejszínhabbal és megszórjuk reszelt csokival. A nektarint vékonyra szeleteljük és körbe-körbe feldíszitjük vele a tortát.

A vaníliás-barackos torta receptet Amalia_aa ajánlotta.

Vaníliás-barackos torta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc