Vargabéles hozzávalók:

6 adaghoz

25 dkg cérnametélt

50 dkg túró

15 dkg kristálycukor

8 tojás

4 réteslap

2 citrom reszelt héja

5 dkg mazsola

1-2 csomag vaníliáscukor

vaj

Vargabéles elkészítése:

A cérnametéltet előre megfőzzük.

A tojások sárgáját felverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromok héjával, majd a túróval, és jól kikeverjük.

Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a kihűlt cérnametéltet is.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a túrós masszába.

Kivajazunk egy tepsit, beleterítünk 2 réteslapot, rásimítjuk a keveréket. Befedjük a másik két réteslappal, megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük.

Gyümölccsel kínáljuk.

Készíthetjük fele ennyi tojással is és tejföllel dúsítjuk.

Vargabéles egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc