Vargányás pirítós hozzávalók:

3 db vargánya

3 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

2-4 szelet kenyér

2 dkg sajt (ementáli, trappista)

2 dkg parmezán

2 dkg krémsajt

5 dkg túró (sima vagy ricotta is lehet)

kevés tejszín

petrezselyem

Vargányás pirítós elkészítése:

A gombákat megmossuk, a tönk részét kicsit megkapargatjuk és felszeleteljük. A fokhagymákat megpucoljuk, apróra daraboljuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadunk 2 gerezdnyi fokhagymát és kicsit dinszteljük. A gombaszeleteket beleszórjuk és lassú tűzön puhára pároljuk, kis borssal megfűszerezzük. Jól átjárja a vaj és a fokhagyma.

A sajtokat lereszeljük. A maradék vajon 1 gerezd apróra vágott fokhagymát szintén megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a túrót és a sajtokat. Kis tejszínnel fellazítjuk és krémesre keverjük. Adunk hozzá sót és borsot, valamint petrezselyemmel megszórjuk. Most jöhet a szendvics összeállítása. Minden kicsit forró, olvadós, és illatos.

A Vargányás pirítós receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

 

Vargányás pirítós egyéb:

A kenyérszeleteket megpirítjuk, kis fokhagymával bedörzsöljük, vajjal megkenjük, mehet is rá a sajtos krém és gazdagon pakoljuk meg a gomba raguval. Sajtkrém nélkül, simán vajjal megkenve is mennyei!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc