Vegetáriánus előétel hozzávalók:
400 grammos padlizsán
300 grammos tök
2 sárgarépa
1 piros paprika
1 zöldpaprika
3 cikk fokhagyma
1 kis köteg petrezselyem
olaj
só
Vegetáriánus előétel elkészítése:
A padlizsánt és a tököt tisztítsd meg a héjától, majd ha ezzel kész vagy, vágd őket hosszúkás szeletekre.
Ezután sózd meg és hagyd fél órát pihenni.
Tegyél serpenyőbe kevés olajat és süsd meg őket, majd tedd őket papírszalvétára lecsorogni.
A sárgarépát és a paprikát vágd csíkokra, a fokhagymát és a petrezselymet pedig apróra.
A sárgarépát főzed meg sós vízben, a fokhagymát és a petrezselymet pedig keverd össze.
Hagyd a padlizsánokat jól kihűlni és utána készítsd el a tekercset: tegyél egy szelet padlizsánt a munkalapra, szórd meg a petrezselymes-fokhagymás keverékkel, tegyél rá egy szelet tököt, 1 sárgarépát, 1-1 piros és zöld paprikát, tekerd fel és tűzd meg fogvájóval.
Díszítheted még kicsit ízlés szerint, majd tedd tálcára. Megfelel akár vegetáriánus egytálételnek, akár köretként.
0 hozzászólás