Vegetáriánus nyárs hozzávalók:
8 gomba
2 cső zsenge kukorica
8 kemény paradicsom
2 zöldpaprika
8 kicsi hagyma
2 kis uborka
1 mokkáskanál őrölt borsikafű
1 mokkáskanál őrölt kakukkfű
2 evőkanál olaj
só
Vegetáriánus nyárs elkészítése:
A megtisztított kukoricacsöveket kb. 4-6 cm-es darabokra, az uborkát vastag karikákra, a zöldpaprikát nagy kockákra, míg a hagymákat félbevágjuk, a megmosott paradicsomok szárát pedig eltávolítjuk.
A konzerv gombát leszűrjük. Az előkészített alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk.
Körben megsózzuk, meghintjük őrölt borsika- és kakukkfűvel, majd olajjal megkenjük. Parázs fölött – gyakori forgatás mellett – színesre sütjük.
0 hozzászólás