Vöröslencse krém hozzávalók:

4 személyre

250 g vöröslencse

3 szál újhagyma

1 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál őrölt koriander

1/2 teáskanál curry por – elhagyható

csipet só (himalája)

tört bors

Vöröslencse krém elkészítése:

Tegyük fel főni kis lángon a lencsét kétszeres vízzel.

Fűszerezzük és főzzük el a vizet (15-20 perc alatt puhára fő a vöröslencse).

Botmixerrel pürésítsük és keverjük hozzá a felszeletelt újhagymát.

 

Ha elfőtte a vizet és még nem puha a vöröslencse, adjunk hozzá még vizet.

Ha másnapra száraz lenne a szendvicskrém, 1-2 evőkanál olívaolajat keverjünk hozzá.

 

A vöröslencse krém receptet Receptműves ajánlotta.

Vöröslencse krém egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc