Zebratorta csokis krémmel hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás

30 dkg porcukor

1,5 dl víz

1,5 dl olaj

37 dkg liszt

1 csomag sütőpor (10 g)

2 púpozott evőkanál kakaó

A krémhez:

4 db tojás

20 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg étcsoki

20 dkg vaj

3 evőkanál rum

2 dl tejszín felverve

A díszítéshez:

olvasztott csokoládé

tejszínhab

eper

Zebratorta csokis krémmel elkészítése:

A tésztához a 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral.

A csokis krémmes zebratortához a 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport.

A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 evőkanállal többet teszünk).

Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 2 evőkanál világos masszát, majd rá 2 evőkanál kakaós masszát, s így tovább, amíg elfogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni.

170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez fémüstbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, elkeverjük.

A csokit megolvasztjuk.

Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralunk, majd rátesszük az edényt, és gőz fölött habosra keverjük a tojáskrémet.

A gőzről levéve beledolgozzuk az olvasztott csokit és a rumot, majd teljesen lehűtjük. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.

A zebrapiskótát 3 lapba vágjuk, és megkenjük a krémmel. A tetejére is teszünk krémet, majd behűtjük.

Közben elkészítjük a habot, felspricceljük vele a tortát, és a közben csokiba mártott eperrel és olvasztott csokival díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc