Zelleres disznóhús hozzávalók:
1 kg disznóhús
2 db vagdalt hagyma
500 g zeller
olaj
só, bors
1 tojás
citrom
Zelleres disznóhús elkészítése:
Odatesszük a húst és a hagymát pirulni. Jól megmossuk a zellert, kettőbe vágjuk a leveleket, s kicsit megcsavarjuk, ahogyan a vizes ruhákat szoktuk. Hamarabb megfő ha kicsit „zúzott”.
Ha megpirult a hús, leöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje.
Ezután hozzáadjuk a zellert és hagyjuk 30 percig puhulni a húst. Ezidő alatt elkészítjük a szószt egy tojásból és egy citrom levéből, amihez még hozzáadunk egy kis forró levet, hogy ne menjen össze a tojás.
Ráöntjük a szószt a húsra és eloltjuk a tüzet, lefedjük és hagyjuk „pihenni”.
Zelleres disznóhús egyéb:
Melegen tálaljuk, s mehet mellé egy-egy sör.
0 hozzászólás