Zölbabos burgonyaleves hozzávalók:
1 répa
1 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
½ kg húsos zöldbab
2-3 burgonya
1 liter korpacibere
1 tojás
só
petrezselyemzöld és kapor
Zölbabos burgonyaleves elkészítése:
A zöldbabos burgonyaleveshez egy fazékban főni tesszük egészben a répát, petrezselyemgyökeret és hagymát. Hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot, majd az egyforma kockákra vágott, megtisztított burgonyát. Sózzuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet a kaporral és a külön felfőzött, lehabozott korpaciberét. Hagyjuk lobbanni a levest még egyet, majd kiveszük a répát és a petrezselyemgyökeret.
Egyszerűen tálaljuk, vagy besűrítjük tojással és tejföllel.
0 hozzászólás