Zölbabos burgonyaleves hozzávalók:

1 répa

1 petrezselyemgyökér

1 fej hagyma

½ kg húsos zöldbab

2-3 burgonya

1 liter korpacibere

1 tojás

petrezselyemzöld és kapor

Zölbabos burgonyaleves elkészítése:

A zöldbabos burgonyaleveshez egy fazékban főni tesszük egészben a répát, petrezselyemgyökeret és hagymát. Hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot, majd az egyforma kockákra vágott, megtisztított burgonyát. Sózzuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.

Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet a kaporral és a külön felfőzött, lehabozott korpaciberét. Hagyjuk lobbanni a levest még egyet, majd kiveszük a répát és a petrezselyemgyökeret.

Egyszerűen tálaljuk, vagy besűrítjük tojással és tejföllel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc