Zöld rizs hozzávalók:

200 g spenót (bébispenót)
100 g (2/3 csésze) kesudió
300 g (másfél csésze) hosszú szemű rizs
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál édeskömény
2 evőkanál citromlé
6 zöldhagyma
650-750 ml zöldségleves vagy tyúkhúsleves
egy maroknyi petrezselyem
2-3 evőkanál olaj
só ízlés szerint

Zöld rizs elkészítése:

Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és közben aprózd fel a zöldhagymát.

Párold a zöldhagymát 2-3 percig a forró olajban.

Közben zúzd össze a fokhagymát.

Ha megpuhult a hagyma, add hozzá a rizst, fokhagymát és az édesköményt. Párold további 2 percig.

Add hozzá a citromlevet és a levest, forrald fel, majd hagyd főni alacsony lángon.

Mikor megfőtt a rizs, vedd le a lángról, add hozzá a spenótot, petrezselymet és kesudiót.

Fedd le, főzd 8-10 percig, majd óvatosan keverd meg.

Zöld rizs egyéb:

Melegen szolgáld fel.

A zöld rizs receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc