Zöldbabos húsgombóc hozzávalók:

25 dkg levesben főtt, kicsontozott liba, kacsa vagy pulykahús

10-15 dkg párolt rizs

1 tojás

fél üveg konzerv vagy fél csomag mélyhűtött zöldbab

1 fej vöröshagyma

2 db gomba

2 evőkanál libazsír

pirospaprika

őrölt bors

kakukkfű

2 evőkanál ketchup

Zöldbabos húsgombóc elkészítése:

A főtt húst ledaráljuk, sóval, borral, kakukkfűvel fűszerezzük és a rizssel, valamint egy egész tojással összedolgozzuk. Az apróra vágott hagymát a libazsíron megfuttatjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, egy-két percig együtt pirítjuk, megszórjuk paprikával és két deci konzervlével vagy vízzel felengedjük.

A húsmasszából vizes kézzel gombócokat formázunk és a hagymás-gombás lében fedő alatt körülbelül tíz percig főzzük. Közben meg-megrázogatjuk a lábast, hogy a gombócok megforduljanak, de ne törjenek össze.

Végül a fedőt levesszük, a gombócokat a leszűrt zöldbabbal beterítjük, a kechuppal leöntjük. Egy csipetnyi kakukkfűvel megszórjuk, megsózzuk és annyi levet vagy vizet öntünk rá, hogy az egészet ellepje.

Ismét lefedjük és kislángon még 15 percre a forró sütőbe tesszük. Ha kész, laktató egytálételt fogyaszthatunk.

Zöldbabos húsgombóc egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc