Zöldborsóragu hozzávalók:

1,6 kg frissen szedett borsó

25 dkg megtisztított vöröshagyma

2 evőkanál olaj

kis csokor apróra vágott petrezselyem

1 kávéskanál fűszerpaprika

1 púpozott mokkáskanál só

egy csipet őrölt bors

1 gerezd áttört fokhagyma

0,8 dl víz

2 dl simára kevert tejföl

Zöldborsóragu elkészítése:

Előzőleg 1,6 kg frissen szedett borsót fejtsünk ki, és mossuk meg. Utána 25 dkg megtisztított vöröshagymát vágjunk kb. 0,5 cm széles kockákra, és 2 evőkanál olajon dinszteljük üvegesre. Ekkor adjuk hozzá a borsót, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és dinszteljük még pár percig. Szórjunk rá 1 kávéskanál fûszerpaprikát, 1 púpozott mokkáskanál sót és egy csipet őrölt borsot. Tegyünk még bele 1 gerezd áttört fokhagymát, és 0,8 dl vízzel felöntve, fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, amíg a borsó megpuhul. Végül adjunk hozzá 2 dl simára kevert tejfölt, és forraljuk fel. Melegen, pirított kenyérrel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc