Zöldborsóragu hozzávalók:
1,6 kg frissen szedett borsó
25 dkg megtisztított vöröshagyma
2 evőkanál olaj
kis csokor apróra vágott petrezselyem
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 púpozott mokkáskanál só
egy csipet őrölt bors
1 gerezd áttört fokhagyma
0,8 dl víz
2 dl simára kevert tejföl
Zöldborsóragu elkészítése:
Előzőleg 1,6 kg frissen szedett borsót fejtsünk ki, és mossuk meg. Utána 25 dkg megtisztított vöröshagymát vágjunk kb. 0,5 cm széles kockákra, és 2 evőkanál olajon dinszteljük üvegesre. Ekkor adjuk hozzá a borsót, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és dinszteljük még pár percig. Szórjunk rá 1 kávéskanál fûszerpaprikát, 1 púpozott mokkáskanál sót és egy csipet őrölt borsot. Tegyünk még bele 1 gerezd áttört fokhagymát, és 0,8 dl vízzel felöntve, fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, amíg a borsó megpuhul. Végül adjunk hozzá 2 dl simára kevert tejfölt, és forraljuk fel. Melegen, pirított kenyérrel tálaljuk.
0 hozzászólás