Zöldborsóval töltött csirkecomb hozzávalók:

4 személyre

4 nagyobb csirkecomb

só, bors

Töltelék

1 szikkadt zsemle

2 dl tej

1 csomag újhagyma

150 g zöldborsó

150 g mélyhűtött zöldspárga

1 csomag petrezselyem

60 g trappista sajt

2 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

1 tojássárgája

2 cikk fokhagyma

1 evőkanál vaj

Tálalás

6-8 salátalevél

8-12 koktélparadicsom vagy 1-2 főtt tojás félbevágva

Zöldborsóval töltött csirkecomb elkészítése:

A felsőcomb csontvégétől kiindulva hosszanti irányban felvágjuk a húst, és kiemeljük belőle a csontot. Fellazítjuk a bőrt és bedörzsöljük sóval. A combok belső, húsos oldalát meghintjük frissen őrölt borssal is. A tölteléknek való zöldségeket összedolgozzuk, és fedő alatt 6-8 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, és hűlni hagyjuk.

Közben a sütőt előmelegítjük. A zöldségekhez adjuk a kinyomkodott zsemlét, a tojássárgáját, a petrezselymet, az áttört fokhagymát és a megreszelt sajtot. Ízlés szerint fűszerezzük. Az elkészült tölteléket a combok bőre alá töltjük, és megkenjük őket vajjal (margarinnal). 4 db kb. 40 cm-es alufólialap közepére helyezzük a combokat. Lazán becsomagoljuk, és tepsibe helyezett rácsra rakjuk őket. Kevés vizet öntünk a tepsibe, hogy az esetleg lecsöppenő zsiradék meg ne égjen.

A forró sütőben 40 percig pároljuk. Ezután kihajtjuk a fóliákat, visszatesszük a tepsit és további 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

Zöldborsóval töltött csirkecomb egyéb:

Friss salátalevélre tesszük a húsokat és félbevágott főtt tojásokkal vagy koktélparadicsommal díszítjük. Köretként petrezselymes krumplit adunk hozzá. Ha sok a töltelék, akkor azt külön is meg lehet sütni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc