Zöldfűszeres-gombás szuflé hozzávalók:

600 g gomba

120 g vaj

egy nagy hagyma

250 g tejföl

150 g vekni kenyér

350 ml tej

50 g liszt

4 tojás

150 g sajt

só, bors,

petrezselyem

zöld kapor

Zöldfűszeres-gombás szuflé elkészítése:

Az apróra vágott hagymát két percig pirítjuk a forró zsiradékban.

Mikor a hagyma kissé megpirult, hozzá adjuk a megmosott, vékonyra szeletelt gombát, sót, borsot. Addig hagyjuk lassú tűzön, míg a víz szinte egészen le nem fő róla.

Mikor a gombapörkölt lehűlt, hozzá adjuk a tejbe áztatott és villával szétmorzsolt kenyeret, a lereszelt sajtot, a tejfölt, a tojássárgáját, a hideg vízzel fellazított lisztet, a petrezselymet és a kaprot.

Az egészet jól összedolgozzuk és óvatosan, hogy össze ne essen, hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjéket. Az egészet egy kivajazott, 3 literes edénybe öntjük.

Gőzfürdőben, 45-50 percre betesszük az előmelegített sütőbe.

Zöldfűszeres-gombás szuflé egyéb:

Az elkészített gombaszuflét egy mélyebb tálba borítjuk ki és megszórjuk reszelt sajttal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc