Zöldhagymás-kapros-spenótos yufka hozzávalók:

5 csokor zöldhagyma

1 csokor kapor

1 kg friss spenót

olívaolaj

fél kg tehéntúró

2 kg yufka (kb. 8 lap)

1 tojássárgája

2 evőkanál joghurt

Zöldhagymás-kapros-spenótos yufka elkészítése:

Mosd meg és tisztítsd meg a hagymát, kaprot, spenótot, majd vágd apróra. Keverd össze az olívaolajjal, az összetört túróval.

Vágd mindegyik lapot négybe. Szórj egy kicsit a zöld keverékből mindegyiknek az alsó részére, majd egy kiskanállal locsolj egy kis olívaolajt a yufka lapra. Tekerd fel, mint egy palacsintát, majd tekerd össze, mint egy fészket. Miután mind kész van, rakd őket egy olívaolajjal kikent tepsibe.

Kend be a zöldhagymás-kapros-spenótos yufkák tetejét 2 evőkanál joghurttal és egy kis olívaolajjal összekevert tojássárgájával.

Tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 15-20 percre.

Az előétel receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc