Zöldhagymás-kapros-spenótos yufka hozzávalók:
5 csokor zöldhagyma
1 csokor kapor
1 kg friss spenót
olívaolaj
fél kg tehéntúró
2 kg yufka (kb. 8 lap)
1 tojássárgája
2 evőkanál joghurt
Zöldhagymás-kapros-spenótos yufka elkészítése:
Mosd meg és tisztítsd meg a hagymát, kaprot, spenótot, majd vágd apróra. Keverd össze az olívaolajjal, az összetört túróval.
Vágd mindegyik lapot négybe. Szórj egy kicsit a zöld keverékből mindegyiknek az alsó részére, majd egy kiskanállal locsolj egy kis olívaolajt a yufka lapra. Tekerd fel, mint egy palacsintát, majd tekerd össze, mint egy fészket. Miután mind kész van, rakd őket egy olívaolajjal kikent tepsibe.
Kend be a zöldhagymás-kapros-spenótos yufkák tetejét 2 evőkanál joghurttal és egy kis olívaolajjal összekevert tojássárgájával.
Tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 15-20 percre.
Az előétel receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás