Zöldség csorba csülökkel hozzávalók:

1 disznócsülök

2-3 sárgarépa

1 zellergumó

1 petrezselyemgyök

2 szál zöldhagyma

kb. 300 g káposzta

4-5 burgonya

3-4 hámozott paradicsom

2 kanál sűrített paradicsom

leostyán

zöldpetrezselyem

kapor

só, bors

Zöldség csorba csülökkel elkészítése:

A csorba leveshez áztasd be a csülköt pár órára, majd tedd fel főni hideg vízbe. Kb. egy óra múlva, add hozzá a felaprított zöldségeket és a leostyánt.  Amikor a csülök megfőtt, szedd ki a levesből, és ha szükséges savanyítsd a csorbát citromlével.

A feldarabolt húst elkészítheted külön is (én befűszereztem, megpirítottam, kevertem hozzá egy kevés zöldhagymát, foghagymát és néhány kanál sűrített paradicsomot, majd hagytam pár percet főni. Burgonyapürével tálaltam.)

A csülkös zöldség csorbát díszítsd petrezselyemmel, kaporral és egy kevés tejföllel vagy joghurttal ízlés szerint.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc