Zöldség csorba csülökkel hozzávalók:
1 disznócsülök
2-3 sárgarépa
1 zellergumó
1 petrezselyemgyök
2 szál zöldhagyma
kb. 300 g káposzta
4-5 burgonya
3-4 hámozott paradicsom
2 kanál sűrített paradicsom
leostyán
zöldpetrezselyem
kapor
só, bors
Zöldség csorba csülökkel elkészítése:
A csorba leveshez áztasd be a csülköt pár órára, majd tedd fel főni hideg vízbe. Kb. egy óra múlva, add hozzá a felaprított zöldségeket és a leostyánt. Amikor a csülök megfőtt, szedd ki a levesből, és ha szükséges savanyítsd a csorbát citromlével.
A feldarabolt húst elkészítheted külön is (én befűszereztem, megpirítottam, kevertem hozzá egy kevés zöldhagymát, foghagymát és néhány kanál sűrített paradicsomot, majd hagytam pár percet főni. Burgonyapürével tálaltam.)
A csülkös zöldség csorbát díszítsd petrezselyemmel, kaporral és egy kevés tejföllel vagy joghurttal ízlés szerint.
0 hozzászólás