Zöldségekkel töltött patisszon hozzávalók:
3 patisszon tök
2 gomba
fél hagyma
egy kis sárgarépa
fél paprika
2 gerezd fokhagyma
egy kis darab zeller
5 evőkanál paradicsomlé
petrezselyem
1 tojás
só, bors, delikát
3-4 evőkanál reszelt sajt
Zöldségekkel töltött patisszon elkészítése:
A zöldségekkel töltött patisszonhoz mosd meg a tököket, vágj kis kalapokat nekik, majd egy kés és egy kiskanál segítségével szedd ki a belsejüket. Szórd meg sóval, és fordítsd fejjel lefele, hogy kicsorogjon a levük.
A töltelékhez, vágd kis kockákra a zöldségeket, beleértve a tök kiszedett belsejét is. Párold a zöldségeket 2 evőkanál olajon, 8-10 percen keresztül. Állítsd meg a tüzet, keverj hozzá 2 evőkanál paradicsomlevet, apróra vágott petrezselymet és a tojást. Sózd, borsozd. Töltsd meg a tököket a zöldségkeverékkel, majd tegyél mindegyik tetejére egy evőkanál reszelt sajtot. Tegyél egy hőálló edénybe 1 csésze vizet, 3 evőkanál paradicsomlevet, delikátot és 2-3 evőkanál olajt, majd tedd bele a tököket. Helyezd az edényt a sütőbe 1 órára.
Nagyon finomak melegen tálalva, megszórva egy kis reszelt sajttal.
A zöldséges egytálétel receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás