Zöldségekkel töltött patisszon hozzávalók:

3 patisszon tök

2 gomba

fél hagyma

egy kis sárgarépa

fél paprika

2 gerezd fokhagyma

egy kis darab zeller

5 evőkanál paradicsomlé

petrezselyem

1 tojás

só, bors, delikát

3-4 evőkanál reszelt sajt

Zöldségekkel töltött patisszon elkészítése:

A zöldségekkel töltött patisszonhoz mosd meg a tököket, vágj kis kalapokat nekik, majd egy kés és egy kiskanál segítségével szedd ki a belsejüket. Szórd meg sóval, és fordítsd fejjel lefele, hogy kicsorogjon a levük.

A töltelékhez, vágd kis kockákra a zöldségeket, beleértve a tök kiszedett belsejét is. Párold a zöldségeket 2 evőkanál olajon, 8-10 percen keresztül. Állítsd meg a tüzet, keverj hozzá 2 evőkanál paradicsomlevet, apróra vágott petrezselymet és a tojást. Sózd, borsozd. Töltsd meg a tököket a zöldségkeverékkel, majd tegyél mindegyik tetejére egy evőkanál reszelt sajtot. Tegyél egy hőálló edénybe 1 csésze vizet, 3 evőkanál paradicsomlevet, delikátot és 2-3 evőkanál olajt, majd tedd bele a tököket. Helyezd az edényt a sütőbe 1 órára.

 

Nagyon finomak melegen tálalva, megszórva egy kis reszelt sajttal.

A zöldséges egytálétel receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc