Zöldséges csorba hozzávalók:
1 db tyúk
2 kötés petrezselyem
3 kötés kapor
1 db sárgarépa
2 közepes fej hagyma
1db paradicsompaprika
1 késhegynyi csípős paprika
50 ml olaj (vagy tyúk-zsiradék)
6 db tojás
300 ml tejföl
só
bors
korpacibere
Zöldséges csorba elkészítése:
A tyúkot zöldségek és só nélkül megfőzzük úgy, hogy a húsa váljon le a csontokról, majd 30 percig állni hagyjuk. Időközben egy serpenyőben a hagymát az olajban (vagy zsiradékban) 2 percig pörköljük.
A félig megbarnult hagymára rátesszük az apróra vágott sárgarépát, a paradicsompaprikát, a kaprot és a petrezselymet. Rászórjuk a fűszerpaprikát, és 3-4 percig még pirítjuk az egészet.
Feltöltjük egy negyed csésze vízzel, majd lefödjük a serpenyőt, és még 3 percig tűzön hagyjuk. Tetszés szerint korpaciberével ízesíthetjük.
A pirított zöldségeket hozzáadjuk a leveshez, amelyben megfőtt a tyúk. Csak akkor adjuk a leveshez a zöldségeket, amikor az már kihűlt.
Ezután a tojást a tejföllel felverjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Végül újra tűzre tesszük a csorbát, és még 10 percig főzzük.
0 hozzászólás