Zöldséges csorba hozzávalók:

1 db tyúk

2 kötés petrezselyem

3 kötés kapor

1 db sárgarépa

2 közepes fej hagyma

1db paradicsompaprika

1 késhegynyi csípős paprika

50 ml olaj (vagy tyúk-zsiradék)

6 db tojás

300 ml tejföl

bors

korpacibere

Zöldséges csorba elkészítése:

A tyúkot zöldségek és só nélkül megfőzzük úgy, hogy a húsa váljon le a csontokról, majd 30 percig állni hagyjuk. Időközben egy serpenyőben a hagymát az olajban (vagy zsiradékban) 2 percig pörköljük.

A félig megbarnult hagymára rátesszük az apróra vágott sárgarépát, a paradicsompaprikát, a kaprot és a petrezselymet. Rászórjuk a fűszerpaprikát, és 3-4 percig még pirítjuk az egészet.

Feltöltjük egy negyed csésze vízzel, majd lefödjük a serpenyőt, és még 3 percig tűzön hagyjuk. Tetszés szerint korpaciberével ízesíthetjük.

A pirított zöldségeket hozzáadjuk a leveshez, amelyben megfőtt a tyúk. Csak akkor adjuk a leveshez a zöldségeket, amikor az már kihűlt.

Ezután a tojást a tejföllel felverjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Végül újra tűzre tesszük a csorbát, és még 10 percig főzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc