Zöldséges korpacibereleves hozzávalók:
1,5 l víz
1 l korpacibere
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db paszternák
1 db hagyma
2 db burgonya
néhány levél káposzta
egy kevés zöldbab
150 g zöldborsó
1 kisebb tök
3-4 rózsa karfiol
1 db paprika
3 db paradicsom
1 dl olaj vagy 100 g vaj
2 tojássárga
2-3 kanál tejföl
lestyán
só
bors
Zöldséges korpacibereleves elkészítése:
Megtisztítjuk a zöldségeket és kockára vágjuk, akárcsak a hagymát. Felforrósítjuk az olajat, megpároljuk benne a sárgarépát és a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget és jól megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és amikor már majdnem megfőttek hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomokat.
Forralunk rajta még egyet, majd hozzáadjuk a felfőzött és leszűrt korpaciberét. Hozzátesszük az apróra vágott lestyánt és miután azzal is felfőtt, levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a tojássárgájával felvert tejfölt.
Zöldséges korpacibereleves egyéb:
Köménymagos sósrudacskákkal tálaljuk.
0 hozzászólás