Zöldséges melegszendvics hozzávalók:
20 dkg brokkoli
10 dkg vajjal
diónyi vöröshagyma
fél mokkáskanál só
egy csipet őrölt bors
kenyér
sajt
Zöldséges melegszendvics elkészítése:
A zöldséges melegszendvicshez 20 dkg puhára párolt brokkolit, pasztinákot vagy más zöldséget normál tárcsával ellátott húsdarálón hajtsunk át vagy vágjuk apró darabokra, és keverjük össze 10 dkg szobahőmérsékletű vajjal, egy diónyi apróra vágott vöröshagymával, fél mokkáskanál sóval, valamint egy csipet őrölt borssal.
A habosra kevert krémet vastagon kenjük friss kenyérszeletekre, és grillsütőben pirítsuk meg.
Amikor a teteje zsemleszínűvé vált, borítsunk rá egy vékony szelet edámi– vagy trappista sajtot, és süssük még pár percig, amíg a sajt ráolvad.