Zöldséges sertéskaraj citromos mártással hozzávalók:

sertéskaraj

fagyasztott zöldségek

olivaolaj

2 tojás sárgája

1 evőkanál víz

150 gr vaj

2 evőkanál tejszín

fél citrom leve

Zöldséges sertéskaraj citromos mártással elkészítése:

A sertéskarajt hosszában felvágjuk, megpotyoljuk egy kicsit és befűszerezzük.

A fagyasztott zöldségeket összekeverjük a tojással és a reszelt sajttal.

Megtöltjük a sertéskarajt majd összetűzdeljük fogpiszkálóval vagy konyhai cérnával összevarrjuk.

Bekenjük olívaolajjal, fóliába csomagoljuk és betesszük a sütőbe 30-40 percre megfelelő hőmérsékleten. Amikor kész van kicsomagoljuk a fóliából és újból öntünk rá egy kis olajat majd hagyjuk, hogy megpiruljon.

Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját a vízzel amíg besűrűsödik egy kicsit. Apránként hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt.

Zöldséges sertéskaraj citromos mártással egyéb:

Tálalhatjuk minden típusú zöldséggel. Hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

A receptet Amalia javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc