Zöldséges tál hozzávalók:
60-70 dkg burgonya
50 dkg brokkoli
30 dkg sárgarépa
2-3 szál póréhagyma
egy kis fej vöröshagyma
4 dkg vaj
1 evőkanál liszt
15 dkg gépsonka
2 dl tejszín
10 dkg tappista
só
bors
cukor
citromlé
Zöldséges tál elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A felkarikázott répát sós vízben elkezdjük főzni, később hozzáadjuk a fagyasztott brokkolit rózsáira szedve és végül a felkarikázott póréhagymát is. Ha megpárolódtak, leszűrjük, a főzővizéből 3-4 dl-t félreteszünk.
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpároljuk rátesszük a vékony csíkokra szelt sonkát és átsütjük, liszttel meghintjük, felöntjük a főzőlével. Hozzáadjuk a tejszínt és 5 dkg reszelt sajtot is belekeverünk. Sóval, borssal, kevés citromlével cukorral ízesítjük. Kevergetve kihűtjük.
A burgonyát és a zöldségeket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást meghintjük reszelt sajttal és 200 fokon 25-30 percig sütjük. Ha megsült, petrezselyemmel megszórjuk, és ha kicsit hűlt, szeletelhetjük!
0 hozzászólás