Zöldséges tál hozzávalók:

60-70 dkg burgonya

50 dkg brokkoli

30 dkg sárgarépa

2-3 szál póréhagyma

egy kis fej vöröshagyma

4 dkg vaj

1 evőkanál liszt

15 dkg gépsonka

2 dl tejszín

10 dkg tappista

bors

cukor

citromlé

Zöldséges tál elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A felkarikázott répát sós vízben elkezdjük főzni, később hozzáadjuk a fagyasztott brokkolit rózsáira szedve és végül a felkarikázott póréhagymát is. Ha megpárolódtak, leszűrjük, a főzővizéből 3-4 dl-t félreteszünk.

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpároljuk rátesszük a vékony csíkokra szelt sonkát és átsütjük, liszttel meghintjük, felöntjük a főzőlével. Hozzáadjuk a tejszínt és 5 dkg reszelt sajtot is belekeverünk. Sóval, borssal, kevés citromlével cukorral ízesítjük. Kevergetve kihűtjük.

A burgonyát és a zöldségeket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást meghintjük reszelt sajttal és 200 fokon 25-30 percig sütjük. Ha megsült, petrezselyemmel megszórjuk, és ha kicsit hűlt, szeletelhetjük!

Zöldséges tál egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc