Gyümölcsös sertéssült hozzávalók:

sertéscsülök

néhány egész gerezd fokhagyma

mazsola, aszalt szilva vagy sárgabarack egészben, magvalva

egész pisztácia, nyersen vagy pörkölve

rozmaring szálak

tört bors

szárított kakukkfű

olívaolaj a pácoláshoz

balzsamecet vagy vörös bor a pácoláshoz

Gyümölcsös sertéssült elkészítése:

Vagdosd meg a hús tetejét és vágj bele mélyedéseket is, majd nyomkodd bele az aszalt gyümölcsöket, a fokhagymát, rozmaringot, mandulát.

 

Dörzsöld be a kakukkfűvel, szórd meg egy kis borssal és kend be olívaolajjal. Öntsd rá a bort vagy balzsamecetet és tedd éjszakára a hűtőbe.

 

Másnap, süsd sütőben, amíg megpirul és belül is megsül. Használj húshőmérőt.

 

Tedd át egy tálcára, hagyd 20 percig hűlni, majd szeleteld fel. Tárolhatod hűtőben 2-3 napig.

 

Készítheted szeletelt gombával és egész zöld olajbogyókkal is (magvalt). Emellé tehetsz a tepsibe birsalma szeleteket is, hogy együtt süljenek. A birsalma ízletes párosítás és finom megsülve.

Tálalhatod kuszkusszal. Jó étvágyat!

A receptet peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc