Tejfölös csokoládétorta körtével hozzávalók:

A tésztához:

5 tojás

125 gr cukor

egy evőkanál kakaó

80 gr liszt

50 gr kukoricakeményítő

75 gr kesernyés reszelt étcsokoládé

A töltelékhez:

400 gr tejföl

250 gr krémsajt

80 gr vaníliás cukor

75 gr reszelt csokoládé

2 darab zselatin

1-2 evőkanál porcukor

A díszítéshez:

6 körte

350 ml édes vörösbor

250 gr cukor

egy fahéj bot

egy kiskanál bor aroma

Tejfölös csokoládétorta körtével elkészítése:

A tésztájához jól össze kell verjük a tojásfehérjét egy kis sóval majd cukorral.

Hozzáadjuk a tojássárgáját, az átszitált lisztet és összekeverjük a sütőporral és a kukoricakeményítővel.

Kiolajozunk egy tortaformát majd kibéleljük sütőpapírral.

Beleöntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval és hagyjuk sütni kb. 20 percet közepes lángon egy előmelegített sütőben. Hagyjuk kihűlni a tésztát majd vízszintesen két egyenlő részre vágjuk

Összekeverjük a krémsajtot a tejföllel majd hozzáadjuk a cukrot, a 100 ml hideg vízben feloldott zselatint és a reszelt csokoládét.

Meghámozzuk a körtéket, ketté vágjuk és eltávolítjuk a magházat.

Egy magasabb tálban felforraljuk a vörösbort a cukorral, a fahéjjal és a forralt bor aromákkal. Amikor a bor forrni kezd belehelyezzük a körtéket és egyet egészben hagyunk. Időnként megkeverjük és hagyjuk főni 20 percet (ha a körte puhább akkor csak 10 percet hagyjuk).

Hagyjuk kihűlni a körtéket. Amikor kihűltek egy szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen és a szirupot félre tesszük.

Egy kivehető gyűrű formában a következő képpen állitjuk össze a tortát: elhelyezzük az első tésztalapot, raöntjük a krémsajtot, majd a második tésztlapot is elhelyezzük amit megszúrúnk egy egy helyen a villával. Egy fél körtével díszítjük a szélét. Az egész körtét a torta közzepére helyezzük és a tetejére ráöntjük a zselatint amit a csomagoláson lévő útmutatás alapján elkészítünk a forralt borral.

Legalább 2 órát a hűtőben tartjuk majd vékony szeletekre vágjuk.

A csokitorta receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc