Tejfölös csokoládétorta körtével hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
125 gr cukor
egy evőkanál kakaó
80 gr liszt
50 gr kukoricakeményítő
75 gr kesernyés reszelt étcsokoládé
só
A töltelékhez:
400 gr tejföl
250 gr krémsajt
80 gr vaníliás cukor
75 gr reszelt csokoládé
2 darab zselatin
1-2 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
6 körte
350 ml édes vörösbor
250 gr cukor
egy fahéj bot
egy kiskanál bor aroma
Tejfölös csokoládétorta körtével elkészítése:
A tésztájához jól össze kell verjük a tojásfehérjét egy kis sóval majd cukorral.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, az átszitált lisztet és összekeverjük a sütőporral és a kukoricakeményítővel.
Kiolajozunk egy tortaformát majd kibéleljük sütőpapírral.
Beleöntjük a tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval és hagyjuk sütni kb. 20 percet közepes lángon egy előmelegített sütőben. Hagyjuk kihűlni a tésztát majd vízszintesen két egyenlő részre vágjuk
Összekeverjük a krémsajtot a tejföllel majd hozzáadjuk a cukrot, a 100 ml hideg vízben feloldott zselatint és a reszelt csokoládét.
Meghámozzuk a körtéket, ketté vágjuk és eltávolítjuk a magházat.
Egy magasabb tálban felforraljuk a vörösbort a cukorral, a fahéjjal és a forralt bor aromákkal. Amikor a bor forrni kezd belehelyezzük a körtéket és egyet egészben hagyunk. Időnként megkeverjük és hagyjuk főni 20 percet (ha a körte puhább akkor csak 10 percet hagyjuk).
Hagyjuk kihűlni a körtéket. Amikor kihűltek egy szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen és a szirupot félre tesszük.
Egy kivehető gyűrű formában a következő képpen állitjuk össze a tortát: elhelyezzük az első tésztalapot, raöntjük a krémsajtot, majd a második tésztlapot is elhelyezzük amit megszúrúnk egy egy helyen a villával. Egy fél körtével díszítjük a szélét. Az egész körtét a torta közzepére helyezzük és a tetejére ráöntjük a zselatint amit a csomagoláson lévő útmutatás alapján elkészítünk a forralt borral.
Legalább 2 órát a hűtőben tartjuk majd vékony szeletekre vágjuk.
A csokitorta receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás