Aszalt gyümölcsös fonat hozzávalók:

Tészta

25 g vaj

megolvasztva és kihűlve

150 ml langyos tej

1 kisebb tojás,

2 evőkanál cukor + 1 teáskanál a kovászhoz

egy csipet só

21 gr puding (vaníliás Dr. Oetker)

250 g liszt

3 g száraz élesztő.

Töltelék

200 gr mazsola

200 gr apróra vágott aszalt sárgabarack

4 evőkanál lekvár

Máz

2 evőkanál porcukor

fél citrom leve

1 evőkanál olvasztott vaj

Aszalt gyümölcsös fonat elkészítése:

Készíts kovászt élesztőből, 1 teáskanál cukorból és egy teáskanál lisztből, amire öntsd rá a langyos tejet. Hagyd erjedni 10-15 percig.

Tedd a többi hozzávalót egy tálba (az olvasztott vaj nélkül), öntsd rá a kovászt és gyúrj tésztát, majd add hozzá az olvasztott, kihűlt vajat és kezd el dagasztani. Nem kell sokáig dagasztani, csak amíg összeállnak a hozzávalók.

Tedd kelni egy meleg helyre, kb. 1 órára.

Oszd a tésztát 2 részre és nyújts belőlük téglalapot. Kend meg mindkettőt 2-2 kanál lekvárral, majd szórd meg szárított gyümöcsökkel.

Tekerd fel őket egy sütőpapíron, majd vágd el középen a tekercseket, egészen a középpontig, egy éles késsel.

Fond össze és tedd a kapott fonatot tepsibe, a sütőpapírral együtt, hogy megmaradjon az alakja.

Hagyd nőni 1 órán keresztül az 50 fokosra melegített sütőben, így a tészta nem lesz huzatos helyen.

Süsd 18 percig, 175 fokon.

 

A receptet seima javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 170 perc