Bajor eperfelfújt hozzávalók:
6 tojás sárgája
500 ml tej
175 g cukor
20 g zselatin (4 kis tasak)
250 ml tejszín
1 kg eper
Bajor eperfelfújt elkészítése:
Kikavarjuk a tojások sárgáját a cukorral, amíg mennyisége duplájára nő, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött főzzük, amíg kissé megsűrűsödik.
A zselatint külön feloldjuk hideg vízben, aztán a keverékhez adjuk, amikor az még forró, majd hűlni hagyjuk.
Mixerrel összetörünk 700 g epret, hozzáadjuk a lehűlt keverékhez, majd beleöntjük a tejszínt és lassan kavargatjuk.
A keverék felét kerek formába öntjük, és egész eperszemeket teszünk a tetejére, hegyükkel lefelé. Ráöntjük a keverék másik felét és a szélét körben eperszeletekkel díszítjük, szintén hegyes végükkel lefelé.
Néhány órára a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egyik napról a másikra.
Az édességet tálcára borítjuk, eperrel és csokoládéval díszítjük. Kevesebb eperrel is el lehet készíteni, és a szemeket kettévágva is lehet használni.
A receptet Amalia ajánlotta.
0 hozzászólás