Fahéjas almalekvár hozzávalók:

1800 gr megtisztított alma

300 ml víz

800 gr cukor

őrölt fahéj

3 aszpirin

Fahéjas almalekvár elkészítése:

A meghámozott és kimagvalt almákat nagyon vékony szeletekre vágjuk. Az almákat egy tálba helyezzük 300 ml vízzel.

Miután 5 percig főztük megkavarjuk és lefedjük. Majd ismét egy fakanállal megkavarjuk és ismét lefedjük.

Újabb 15 perc után ismét megkavarjuk, beletettük a cukrot és jól megkavarjuk. 5 perc forrás után hozzáadjuk a fahéjat és még hagyjuk 5 percet forrni.

Hozzáadjuk az összetört aszpirint és meg hagyjuk 5 percet forrni majd lezárjuk a tüzet.

2,2 l lekvárt kapunk azaz 5 befőttes üveget.

 

A receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc