Sajtos burgonya zöldségekkel hozzávalók:

600 gr burgonya

2-3 nagy, nem túl érett paradicsom

egy megfelelő tök

200 gr Brie sajt

2-3 zöldpaprika

100 gr fekete felvágott olajbogyó

1 evőkanál tejföl

2 tojás

néhány szál zöld kapor

50 ml olívaolaj

egy csipet só

egy csipet citrombors

egy csipet szárított bazsalikom

1 evőkanál vaj

néhány bazsalikomlevél a díszítéshez

Sajtos burgonya zöldségekkel elkészítése:

A burgonyát héjában főzzük egy csipet sóval 20 percen keresztül. Megpucoljuk a burgonyákat és vastagabb karikákra vágjuk.

A tököt megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük (0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk) és megsütjük egy kicsit forró olajban.

A paprikát megmossuk, megtöröljük és vékony karikákra vágjuk, ugyanígy a paradicsomot is (miután leforráztuk és meghámoztuk a hajától), majd a Brie sajtot is felszeleteljük.

Egy tespit kivajazunk majd belehelyezzük a burgonya karikákat, a paradicsomot, a paprikát, a tököt és a Brie sajt szeleteket majd meglocsoljuk olívaolajjal. Megfűszerezzük sóval és szárított bazsalikommal majd a sütőbe helyezzük körülbelül 10-15 percre, amíg megpirul egy kicsit.

Kivesszük a tepsit és a tetejére öntjük a 2 felvert tojást amit egy csipet sóval, egy evőkanál tejföllel, friss apróra vágott kaporral és olajbogyókkal kevertünk össze.

Sütőbe helyezzük körülbelül 5 percre azért, hogy egyenletesen megsüljön, majd bazsalikomlevéllel díszítjük.

Tanácsok:

A karikákra vágott zöldségek közé lehet tenni vékony bacon szeleteket, ami egy különleges ízt ad az ételnek.

A sajtot ízlés szerint lehet helyettesíteni, például mozzarellával.

Só helyett lehet használni Delikát ételízesítőt.

Hagyjuk kihűlni egy kicsit majd megfelelő adagokra vágjuk. Tálalhatunk hidegen és melegen szezonális salátákkal vagy olajbogyókkal.

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc