Narancstorta hozzávalók:

A lapokhoz:

6 tojás

120 g cukor

120 g liszt

1 zacskó sütőpor

egy narancs héja

2 tasak vaníliás cukor

A sziruphoz:

150 g cukor

1 narancs leve

250 ml víz

1/4 vaníliarúd

A krémhez:

5 tojás

5 zselatinlap

250 g cukor

500 g tejszín

2 evőkanál kandírozott narancshéj (alapvető)

rum eszencia (vagy 50 ml rum)

2 tasak vaníliás cukor

A zselés mázhoz:

250 ml természetes narancslé

4 evőkanál cukor

1 tasak zselatin (vagy 3 zselatinlap)

0,5 l tejszín

Narancstorta elkészítése:

Lapok:

Verd habbá a 6 tojásfehérjét, majd szórd bele a porcukrot és verd, amíg megkeményszik.

Add hozzá sorban a tojássárgájákat, narancshéjat és a leszitált és a sütőporral összekevert lisztet.

Béleld ki sütőpapírral a tortaformát és öntsd bele a piskótának való tésztát, majd tedd 250 fokos sütőbe 10 percre. Azután csökkentsd 200 fokosra a sütőt és hagyd még 10-15 percig, amíg a tészta elválik a szélektől.

Krém:

A narancskrémet csináld gőzfürdőn: keverd össze az 5 tojást a cukorral és zselatinnal (melyet puhítottál 10 percig vízben) és főzd, amíg összeáll a krém.

Add hozzá a kandírozott narancshéjat (ha nincs, előző nap hámozd le zöldséghámozóval egy narancs héját, csak a narancssárga részt, vágd apróra, cukrozd meg és hagyd állni másnapig), majd miután kihűlt a krém, add hozzá a felvert tejszínt és a rumot.

Szirup:

A sziruphoz főzd a cukrot a vízzel és vaníliával, amíg összeáll. Add hozzá a végén a narancslevet és tedd hűtőbe.

A torta összeállítása

Miután kihűlt, vágd a tortalapot háromba, szirupozd be és kend meg mindegyiket krémmel. Öntsd az előírás szerint elkészített, 250 ml narancsléből, 3-4 kanál cukorból és persze a zselatinporból, előállított zselatint az utolsó réteg krémre.

Hagyd hűvösön, hogy megkeményedjen a máz, majd díszítsd tejszínhabbal a széleit.

 

A narancstorta receptet pansy ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc