Csokis-rahátos korona hozzávalók:

600 g liszt (4 csésze)

75 g vaj

2 tojás

25 g friss élesztő vagy 7 g száraz élesztő

200 ml langyos tej

egy narancs vagy citrom reszelt héja

eszenciák (narancs, citrom)

5 evőkanál cukor

egy csipetnyi só

A lap megkenéséhez: 50 gramm olvasztott vaj

A töltelékhez: rahát, fekete és fehér csoki, apróra vágva (2-3 darab mindkét féléből, összesen 200 g)

A teteje megkenéséhez: 1 tojás sárgája, 50 ml tej

Csokis-rahátos korona elkészítése:

Tedd az élesztőt egy tálkába 1 evőkanál liszttel, 50 ml tejjel és egy teáskanál cukorral, majd tedd meleg helyre, hogy nőjön.

Tedd a lisztet egy nagy tálba, öntsd rá az élesztőt, cukrot, sót, a darabokra vágott vajat, tejet, tojásokat és eszenciákat.

Dagaszd körülbelül 20 percig. Ha van kenyérsütőd, nagyon jó, mert elvégzi a dagasztó munkát helyetted. Tedd bele a hozzávalókat az útmutató által megadott sorrendben. Általában a híg összetevők, majd a szilárdak és végeztesd el a fehér kenyér vagy a briós dagasztó programját, mely kb. 30 percig tart.

Miután kész, vedd ki a tésztát és tedd kelni 1 órát huzatmentes, meleg helyre. Ráteheted a letakart tésztát a tűzhelyre is, melynek megy a sütője.

Miután megkelt a tészta, nyújts egy 1 cm széles, kb. 40×40-es lapot, majd kend be az olvasztott vajjal és szórd meg a kokckákra vágott csokival, raháttal, vagy amivel csak akarod.

Tekerd fel a lapot szorosan.

Miután kész a tekercs, vágd fel 2 cm-es szeletekre.

Tegyél sütőpapírt a tortaformába (26-26 cm átmérőjű) és helyezd el körben a tésztaszeleteket. Hagyd kelni még egy órát.

Tedd a kalácsot 180 fokosra előmelegített sütőbe és tartsd ott, amíg teljesíti a fogpiszkáló próbát, körülbelül 40-45 percig, sütőtől függően.

 

A sütemény receptet pansy ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 210 perc