Joghurtos kiflicskék hozzávalók:
50 g vaj, megolvasztva és kihűlve
250 g joghurt
1 evőkanál cukor
500 g liszt
egy kis sütőpor
egy csipet só
marmaládé, csokis krém vagy méz a töltelékhez
vaníliás porcukor
Joghurtos kiflicskék elkészítése:
Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a cukorral vagy 1 tasak vaníliás cukorral összekevert joghurtot, a megolvasztott és kihűlt vajat és a sütőport.
Keverd össze egy fakanállal, majd formázd még egy kicsit lisztes kézzel, anélkül, hogy nagyon meggyúrnád. A kapott tésztát oszd kettőbe.
Nyújts egy kerek lapot egy liszttel beszórt sütőpapíron, majd vágd nyolcba, átmérő irányban. Tegyél mindegyik háromszögre egy kiskanál marmaládét, majd tekerd fel a csúcsok irányába és formázz kifliket.
Tedd a kiflicskéket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tedd sütőbe 20 percig 180 fokra, anélkül, hogy bekend a tetejüket.
Miután megsültek, szórd be porcukorral.
A receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás