Meggyzselés muffin hozzávalók:

3 tojás
40 g vaj
125 ml megy ízű joghurt
150 g cukor
170 g liszt
2 kiskanál sütőpor
egy citrom héja lereszelve

A zseléhez:
400 ml meggykompót (vagy meggy lé)
2 kanál cukor
1 csomag vaníliás puding

Meggyzselés muffin elkészítése:

A zselé elkészítése

Legelőször a zselét készítsd el. Öntsd egy edénybe a kompótot, a cukrot és a pudingot. Keverd jól össze és folyamatosan kevergetve főzd keményre. Ha gyümölcsléből készíted, csak akkor cukrozd, ha szükséges.

Vedd le a tűzről és hagyd megkeménykedni.

A muffin elkészítése

Keverd jól össze a tojást a cukorral, tedd bele a joghurtot, a puha vajat, a citromhéjreszeléket és a liszttel összekevert sütőport. Mixerrel keverd jól össze a masszát, amíg puha tésztát kapsz.

A muffinpapírokat (hullámos papír) tedd a sütőformákba, félig töltsd meg őket tésztával, tegyél rá egy kanál zselét, majd egy újabb adag tésztát, ami betakarja a zselét. Ebből az adagból kb. 10 nagyobb, 15 kisebb muffint kapsz.

Előmelegített sütőben süsd őket 20 percet.

Miután kihűltek szedd ki őket a formákból és díszítsd  a maradék zselével.

 

A receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc