Meggyzselés muffin hozzávalók:
3 tojás
40 g vaj
125 ml megy ízű joghurt
150 g cukor
170 g liszt
2 kiskanál sütőpor
egy citrom héja lereszelve
A zseléhez:
400 ml meggykompót (vagy meggy lé)
2 kanál cukor
1 csomag vaníliás puding
Meggyzselés muffin elkészítése:
A zselé elkészítése
Legelőször a zselét készítsd el. Öntsd egy edénybe a kompótot, a cukrot és a pudingot. Keverd jól össze és folyamatosan kevergetve főzd keményre. Ha gyümölcsléből készíted, csak akkor cukrozd, ha szükséges.
Vedd le a tűzről és hagyd megkeménykedni.
A muffin elkészítése
Keverd jól össze a tojást a cukorral, tedd bele a joghurtot, a puha vajat, a citromhéjreszeléket és a liszttel összekevert sütőport. Mixerrel keverd jól össze a masszát, amíg puha tésztát kapsz.
A muffinpapírokat (hullámos papír) tedd a sütőformákba, félig töltsd meg őket tésztával, tegyél rá egy kanál zselét, majd egy újabb adag tésztát, ami betakarja a zselét. Ebből az adagból kb. 10 nagyobb, 15 kisebb muffint kapsz.
Előmelegített sütőben süsd őket 20 percet.
Miután kihűltek szedd ki őket a formákból és díszítsd a maradék zselével.
A receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás