Csirkepörkölt aprólékból hozzávalók:
1 kg csirke aprólék (szív, zúza és máj)
egy evőkanál szárított növényi fűszerek
kevert szárított fűszerek (fokhagyma, majoranna, kakukkfű, bors, oregánó, ánizs, hagyma kakukkfű)
9-10 gerezd fokhagyma
egy evőkanál paradicsompüré
bors
100 ml vörösbor
50 ml olaj
Csirkepörkölt aprólékból elkészítése:
A csirke aprólékot megmossuk, vízzel lefedjük és forrni tesszük egy csipet sóval.
Abban a percben mikor el kezd forrni hozzáadjuk a szárított fűszernövényeket és lassú tüzön hagyjuk főni, amíg a víz felére csökken.
Kiszedjük az aprólékokat, hagyjuk lecsepegni a fölösleges vizet és olajban el kezdjük sütni. Amikor kezd megpirulni hozzáadjuk a vörösbort.
Tovább hagyjuk a tüzön és folyamatosan kavargatjuk amíg elpárolog az egész folyadék. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a megtört fokhagymákat és a forrásból megmaradt levet.
Hagyjuk még forrni egy kicsit majd hozzáadjuk a többi kevert fűszert, sót és borsot hogyha szükséges.
A pörkölt mellé tálalhatunk burgonyapürét egy kis olívaolajjal és néhány olívaoljaban pirított gombát.
A receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás