Csirkepörkölt aprólékból hozzávalók:

1 kg csirke aprólék (szív, zúza és máj)

egy evőkanál szárított növényi fűszerek

kevert szárított fűszerek (fokhagyma, majoranna, kakukkfű, bors, oregánó, ánizs, hagyma kakukkfű)

9-10 gerezd fokhagyma

egy evőkanál paradicsompüré

bors

100 ml vörösbor

50 ml olaj

Csirkepörkölt aprólékból elkészítése:

A csirke aprólékot megmossuk, vízzel lefedjük és forrni tesszük egy csipet sóval.

Abban a percben mikor el kezd forrni hozzáadjuk a szárított fűszernövényeket és lassú tüzön hagyjuk főni, amíg a víz felére csökken.

Kiszedjük az aprólékokat, hagyjuk lecsepegni a fölösleges vizet és olajban el kezdjük sütni. Amikor kezd megpirulni hozzáadjuk a vörösbort.

Tovább hagyjuk a tüzön és folyamatosan kavargatjuk amíg elpárolog az egész folyadék. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a megtört fokhagymákat és a forrásból megmaradt levet.

Hagyjuk még forrni egy kicsit majd hozzáadjuk a többi kevert fűszert, sót és borsot hogyha szükséges.

A pörkölt mellé tálalhatunk burgonyapürét egy kis olívaolajjal és néhány olívaoljaban pirított gombát.

A receptet ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc