Diós sütemény hozzávalók:
140 g margarin
400 g cukor
70 g liszt
4 tojás
150 g darált dió
100 g vaj
2 evőkanál kakaó
Diós sütemény elkészítése:
140 g margarint kikeverünk 180 g porcukorral. Hozzáadunk 140 g darált diót és 4 habosra vert tojássárgáját. A keveréket egy kivajazott és lisztezett tepsiben közepes tüzön megsütünk és fogpiszkálóval ellenőrizzük mikor van kész. Kikapcsoljuk a sütőt. 4 tojássárgáját kikeverünk 120 g cukorral és ráöntjük a forró tésztára. Betesszük a kikapcsolt sütőbe és megvárjuk amíg megkeményedik.
Krém: kikeverünk 100 g cukrot, 2 evőkanál kakaóval és 100 g vajjal. Mikor a tészta kihűlt megkenjük krémmel. A tetejét megszórjuk darált dióval és neki kezdhetünk a finom süteménynek.
Vékony szeleteketre vágjuk.
A diós sütemény receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás