Nyárson sült szószos csirkemell hozzávalók:

50 dkg csirkemell

20 dkg joghurt

2 padlizsán

10 dkg majonéz

1 paprika

1 csípős paprika

3 paradicsom

olivaolaj

menta levél

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

babérlevél

bors

Nyárson sült szószos csirkemell elkészítése:

Először is összekevered a joghurtot az olivaolajjal és a száraz csípős paprikával, majd bepácolod a csirkemellett ezzel a keverékkel.

A szószhoz szükéged van egy meghámozott és apróra vágott paradicsomra, egy babérlevélre, hagymára, fokhagymára és paprikára (ezek is apróra vágva).

Kevés olajon megpárolod. Hozzáadsz egy csípős paprikát és néhány  mentalevelet. Sózod, borsozod, majd hagyod kihűlni.

Ugyancsak a szószhoz szükséged van padlizsánra is (sózod, majd kiszorítod a levét), melyet a grillen kell megsütnöd.

Közben a pácolt húst nyársra húzod és a forró grillre helyezed.

Míg ez sül, befejezed a szószt: összekevered a párolt zöldséget és a friss paprikát a mentás joghurttal, tejföllel és majonézzel. Ízlés szerint sózod, borsozod. Végül hozzáadod a padlizsánt és hagyod kihűlni.

A forró csirkét hideg szósszal és rizs körettel tálalod.

A receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc