Diós vagy rahátos kiflicskék hozzávalók:

1 tojás

egy kis pohár langyos tej (kb 100 ml tej)

550-600 g liszt

1 csomag margarin (250 g)

1 csomag friss élesztő (25 g)

2 tasak vaníliás cukor

1 marék dió

Diós vagy rahátos kiflicskék elkészítése:

Keverd össze az élesztőt néhány kanál tejjel és egy evőkanál cukorral. Tedd a keveréket a liszt közepébe egy kis gödörbe.

Amikor elkezd kelni az élesztő, tedd rá az egész tojást, a két csomag vaníliás cukrot és a megolvasztott margarint. Keverd össze fakanállal és adagold hozzá lassan a langyos tejet.

Gyúrd jól össze, amíg nem ragad a kezedhez. Könnyű dagasztani, nem kell sokat gyúrni. Ha szükséges, adhatsz még hozzá egy kis lisztet.

Formázd golyóvá és tedd egy tálba, huzatmentes helyre, hogy keljen. Miután megnőtt, borítsd a lisztes asztalra.

Nyújtsd ki és vágd kis négyzetekre. Tegyél mendegyikre diót vagy rahátot. Formázd kiflicskékké és helyezd sütőpapíros tepsibe.

Tedd sütőbe 175 fokra, 20-30 percig.

Készen vannak, ha koccanásnál üregesnek hangzanak és aranybarnák. Forgasd meg őket forrón porcukorban.

 

A receptet pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc