Sárgacseresznye befőtt hozzávalók:
1 kg sárga cseresznye
1 kg cukor
250 ml víz
egy kisebb citrom leve
Sárgacseresznye befőtt elkészítése:
Forrni tesszük a vízet és a cukrot amíg vastag szirup állaga nem lesz.
Megmossuk a cseresznyéket, eltávolítjuk a szárakat és kimagvaljuk. Amennyire lehetséges maradjanak egyben. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne feketedjenek meg.
Mikor a szirup kész hozzáadjuk a cseresznyét a citromlével együtt.
Hagyjuk forrni, időnként hab keletkezhet. Körülbelül egy és fél, két óra múlva amikor a teteje habozni kezd azt jelenti készen van.
Tesztelni tudjuk mégpedig úgy, hogy egy pár csepp lekvárt hideg vízbe teszünk.
Ha a cseppek egyben maradnak és nem mennek szét akkor a lekvár készen van!
A meleg lekvárt tiszta befőttes üvegekbe tesszük amit sütőben vagy forró vízben sterilizáltunk.
A receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás