Shaorma csirkemellből hozzávalók:

Töltelék 4 laphoz:

4 db shaorma lap

200-250 gr csirkemell (körülbelül egy fél melle)

1-2 közepes nagyságú burgonya

1 paradicsom

1 kicsi paprika

2 kicsi savanyú uborka vagy paprika

kevés hagyma (csak fűszerezzük vele)

kukorica ízlés szerint

nyers káposzta – opcionális

só, bors

 

Szósz

1 kávéspohár majonéz

1 kávéspohár ketchup

½ kávéspohár tejföl

1 nagy gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva

2 kiskanál csombor

Shaorma csirkemellből elkészítése:

Megsütjük a hasábburgonyákat.

Megkeverjük a shaorma szószt a fent leírt alapanyagokból.

A csirkemellet sóval és borssal megfűszerezzük és serpenyőben megsütjük.

A Shaorma lapokat seprenyőben melegítjuk, legtöbb 5 masodpercig egyik oldalat, majd ugyanannyit a másikat is.

Kivesszük egy tányérra és bekenjük az összekevert szósszal.

A közepére tesszük a sülthúst, rá a hasábburgonyát, rá a többi hozzávalót, majd újra meglocsoljuk egy kevés szósszal.

Visszahajtjuk az alját, majd a két szélét és már lehet is enni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc