Királynő torta hozzávalók:

Piskóta

6 tojás fehérje

20 dkg cukor

15 dkg apróra vágott pirított dió

2 kanál liszt

Krém

6 tojás sárgája

20 dkg cukor

1 margarin

2 evőkanál kakaó

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

5 dkg dió

Királynő torta elkészítése:

A tojás fehérjéket kemény habnak felverjük a cukorral, hozzáadjuk az apróra vágott pirított diót, lisztet és kikent tepsiben sütjük.

A tojássárgákat gőz fölött a cukorral sűrűre főzzük. Majd ha lehűlt, egy margarinnal simára keverjük.

A krémet ketté osztjuk, egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, ezzel ragasztjuk össze a piskótát és a diós lapot.

A tortakrém másik felébe 2 vaníliás cukrot teszünk, ezt kenjük a diós lapra.

A cukrot a dióval megpergeljük (margarinnal megkent papírra tesszük, így könnyebb felszedni) és ha kihűlt ledaráljuk vagy apróra törjük és bőven megszórjuk a torta tetejét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc