Királynő torta hozzávalók:
Piskóta
6 tojás fehérje
20 dkg cukor
15 dkg apróra vágott pirított dió
2 kanál liszt
Krém
6 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 margarin
2 evőkanál kakaó
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
5 dkg dió
Királynő torta elkészítése:
A tojás fehérjéket kemény habnak felverjük a cukorral, hozzáadjuk az apróra vágott pirított diót, lisztet és kikent tepsiben sütjük.
A tojássárgákat gőz fölött a cukorral sűrűre főzzük. Majd ha lehűlt, egy margarinnal simára keverjük.
A krémet ketté osztjuk, egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, ezzel ragasztjuk össze a piskótát és a diós lapot.
A tortakrém másik felébe 2 vaníliás cukrot teszünk, ezt kenjük a diós lapra.
A cukrot a dióval megpergeljük (margarinnal megkent papírra tesszük, így könnyebb felszedni) és ha kihűlt ledaráljuk vagy apróra törjük és bőven megszórjuk a torta tetejét.
0 hozzászólás