Habos-puncsos piskótaszeletek hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

25 dkg vaj, vagy sütőmargarin

2 tojássárgája

4,5 dl tej

Krém:

10 dkg sütő margarin

15 dkg cukor (por)

1 dl rum

3 evőkanál baracklekvár

5 evőkanál kakaópor

Hab:

4 tojásfehérje

20 dkg kristálycukor

10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó

Habos-puncsos piskótaszeletek elkészítése:

Tészta

A lisztet és a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1, 5 dl tejjel összegyúrjuk. 30 percig hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán 3 db kb. 30×30 cm-es lapokat nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben egyenként 12 percig sütjük.

Ha kihűltek, az egyik lapot összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.

Krém

A margarint, a cukorral, a rummal és a baracklekvárral habosra keverjük, majd a laphoz adjuk.

A krémet a két tésztalap közé kenjük.

Hab

A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, míg a hab „megfő”.

A tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk.

Hűtőben dermedni hagyjuk. Ha kihűlt, 5×4 cm-es darabokra vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc