Csirkepörkölt hozzávalók:

1 kg csirkehús

2 hagyma

1 répa

2-3 gerezd fokhagyma

200 ml tejföl

liszt

petrezselyemzöld

Csirkepörkölt elkészítése:

A csirke- illetve a marhapörkölt két nagyon ízletes, könnyen elkészíthető étel. A csirkepörkölt általában kedveltebb a marhapörköltnél az elkészítési ideje miatt, ugyanis a csirkehús gyorsabban készül el. Ettől eltekintve, a két fogás elkészítési módja majdnem teljesen egyforma.

A felaprított hagymát megdíszteljük a szintén felvágott répával (én csak a hagymát díszteltem), hozzáadjuk a csirkét (a hátát én levesnek hagytam), megfűszerezzük, hagyjuk míg a hús kicsit megfehéredik és elfő a levéből. Felöntjük vízzel és lefedve kis tüzön főzzük.

Amikor a hús megfőtt, külön 2 kanál lisztet elkeverünk a tejföllel, majd ezt hozzáadjuk a pörkölthöz. Hogy biztos legyek benne, hogy nem lesz görcsös, először leveszem a tűzről, hozzáadom a tejfölös lisztet, jól elkavarom és visszarakom a tűzre, majd hagyom pár percet forrni.

A zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet hozzáadom.

Lehet puliszkával, túróval vagy burgonyával és savanyúsággal tálalni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc