Panírozott pisztráng hozzávalók:
2 pisztráng
só
zsemlemorzsa
fokhagyma
citrom
vaj
őrölt paprika
mustár
oregánó
petrezselyem
olívaolaj
Panírozott pisztráng elkészítése:
Egy tálban összekeverünk 2 kiskanál mustárt egy fél citrom levével. Ezzel az összetétellel bekenjük a hal mindkét oldalát.
Összekeverünk 1 csésze zsemlemorzsát, 2 gerezd fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, oregánót, egy citrom héját, egy kis őrölt paprikát és sót izlés szerint. A pisztrángokat megforgatjuk a panírban.
Egy serpenyőben felforrósítunk olívaolajat majd belehelyezzünk a halakat, így hagyjuk kb. 6-7 percet közepes lángon, majd megfordítjuk a másik oldalára és úgy hagyjuk 3 percet. Miután kész, egy nedvszívó papírra kiszedjük.
Miután megsültek a halak megtisztítjuk a serpenyőt minden égési nyomtól. A megtisztított serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Miután megolvadt a vaj hozzáadjuk egy citrom levét és kavargatjuk pár percig.
A mártást a pisztrángra öntjük majd rizses spenóttal tálaljuk.
A receptet Guvi ajánlotta.
0 hozzászólás