Dobban sült csirkemell hozzávalók:
2 db csirkemell (50-60) dkg 4-be vágva
4 db zsemle
3 db tojás (friss legyen)
egy vagy két csomó petrezselyem
fűszerek ízlés szerint
tetszés szerint zsiradék vagy olaj (sertészsír)
Dobban sült csirkemell elkészítése:
A csirkemell húsát csontjáról lefejtjük. 4 szép szeletet (filét) kapunk, amit kitekergetünk.
Sózzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval és kevés csomborral ízesítjük mindkét oldalát. Tányérba rakjuk, lefóliázzuk és másnapig hűtőben tartjuk.
Szikkadt zsemlét beáztatunk, majd jól kinyomkodjuk, egész tojásokat ütünk hozzá, finomra vágott zöldpetrezselymet, sót, törött borsot kevés zsíron aranysárgára dinsztelt vöröshagymát keverünk össze. Jól megdolgozzuk.
Megfelelő nagyságú lábast (dobot) kizsírozunk és az aljára tesszük a zsemle felét. A csirkemellet virágszirom formában rendezzük el a tölteléken, majd a zsemle másik felével betakarjuk. Kevés olvasztott zsiradékkal meglocsoljuk (ne legyen száraz) és fedő alatt előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, a fedőt távolítsuk el és így hagyjuk kicsit pirulni a tetejét. Tálalás előtt késsel négy részre vágjuk (virágszirom) és tányérra helyezzük.
Burgonyapürét szolgálunk fel hozzá valamint vegyes kompótot. Kívánok hozzá nagyon jó étvágyat!
0 hozzászólás